Sanal sunucular kaynakları paylaştığından daha ekonomiktir ve kolayca yeniden boyutlandırılabilir; fiziksel sunucular ise daha yüksek başlangıç maliyetine sahiptir ve kaynak arttırımı donanım değişikliğini gerektirir.
Örnek vermek gerekirse bir vds makinaya virüs bulaşması durumunda bu yalnızca o kullanıcıyı etkiler diğer sanal sunucular etkilenmez. VDS ler VMware, Citrix vb sanallaştırma yazılım sistemleri ile sanallaştırılarak kullanılmaktadır.
Linux üzerinde cPanel gibi hazır kontrol panelleri tercih edilebileceği gibi LEMP LAMP gibi yapılarda oluşturulabilir. Home windows tarafında Plesk ve MaestroPanel gibi hazır paneller kullanılabileceği gibi ihtiyaç olan servisler tek tek kurularak kulanım sağlanalabilir.
Ayrıca, fiziksel bir sunucu bozulduğunda, tüm hizmetler durma noktasına gelebilirken, sanal sunucular daha hızlı bir şekilde başka bir fiziksel sunucu üzerine taşınabilir ve hizmet kesintisi minimuma indirilebilir.
Sanal sunucu ile kaynaklar çerçevesinde istediğiniz kadar Internet sitesi barındırabilir, dilerseniz Website hosting satışı yapabilirsiniz. Oyun Sunucusu Kurabilirsiniz
Tamamında SSD Disk kullanılan sanal sunucular, arttırılabilir kaynaklar ile yüksek performans ile kullanım.
Bir webmaster olarak World wide web sitesi tasarlıyor ya da hizmet verdiğiniz müşterilerinizin World-wide-web sitelerini tek bir alanda barındırma ihtiyacınız olabilir.
İkisinde de Sanal Sunucu Nedir? sunucu kaynaklarının kullanıcılara tahsisi söz konusudur ancak VPS’te kaynaklarda dalgalanma ve komşu kullanıcılardan etkilenme görülebilir. Daha izole ortam gerektiren durumlar için uygun olan sanal sunucular; VDS’lerdir. VPS (Virtual Private Server)
Bir sunucunun kaynaklara bölünerek kullanılmasını sağlayan bu sayede de kullanıcılara daha fazla kontrol sunan bir tür sanallaştırma teknolojinin advertıdır en kısa tanımı ile sanal sunucular.
VDS kullanıcılarının sunucuları üzerinde sahip oldukları etki her zaman için VPS sunucularına göre daha fazladır. Özellikle barındırılan sitelerin birbirinin performansından etkilenmemesi yüksek boyutlu ve fazla kaynak kullanımlı siteler için bir tercih sebebidir.
Her VDS sunucusu, kendi depolama alanının yanı sıra CPU, RAM, bant genişliği ve işletim sistemi ile donatılmıştır.
Ayrıca, belirli bir trafik miktarını kaldırabilecek ağ yapılandırmasının olup olmadığına dikkat edilmelidir.
İnternet web siteleri kişisel yada kurumsal bilgilerinizi dış dünya ile paylaşmaleın en iyi yoludur.
Bulut Sunucu, sanallaştırma teknolojisi sayesinde bir fiziksel sunucu üzerinde birbirinden bağımsız ve izole işletim sistemlerini barındırılmasına imkan sağlayan sunucu hizmetidir.
Comments on “5 Tips about VDS Neden gereklidir? You Can Use Today”